Skriva en bok?

Då har du kommit rätt! Vi på Nakna Boken hjälper dig så boken blir litterärt högkvalitativ, intressant att läsa, och får uppmärksamhet på rätt ställen.

Läs mer

Förlag

LibrarySvenskt författarskap är unikt samtidigt som utmaningarna i förlagsbranschen ställer allt  högre krav på litteraturs kvalitet och lönsamhet. Vi har sett att många förlag har författare som mer ser sina böcker som marknadsföring av sig själv, än som produkter som förlaget ska tjäna pengar på.

Det klassiska exemplet är experten som skriver böcker inom sitt område för att få mer konsulting, stärka sitt varumärke eller bli intervjuad. Kul för dem, men mindre roligt för förlaget som blir utan intäkter. Författaren förstår helt enkelt inte logiken: Bok ger TV, men TV ger inte automatiskt bok.

Författarnas Affärsskola

Därför har vi utvecklat Författarnas Affärsskola. En skräddarsydd grundutbildning riktad till förlag med författare som behöver utveckla den affärsmässiga sidan av sitt författarskap. Kursen består av teori, case, workshop, samt individuell coaching.

Författarnas Affärsskola syftar till att kompetensutveckla författare i litteraturaffären. Detta skapar i sin tur goda förutsättningar för ett framgångsrikt samarbete mellan författare och förlag där roller och spelregler är tydliga och med ett mer gemensamt ansvar för bokens intäkter.

Öppna kurser

Vi genomför också ett antal “öppna kurser” under året dit mindre förlag skickar en eller två av sina författare, vilket gör utbildningen mer kostnadseffektiv. Hör av dig om detta är intressant så berättar vi när nästa öppna kurs går.

Förlagsstöd

Vi arbetar tillsammans med förlag i många andra frågor som berör deras affär och framtid. Det gäller både strategiska och operativa projekt i allt från e-strategi till promotionsfilmer för YouTube. Lite för känsligt för en publik hemsida, men kontakta oss så berättar vi mer.